Täthetsprovning med Blowerdoor & Termografi

Det är viktigt att mäta byggnadens täthet vid nybyggnation, utbyggnation eller vid renovering.


Vi kontrollerar byggkvalitén och verifiera om byggnaden uppnår
myndigheternas krav på energieffektivisering. Täthetsprovning är en mätning av byggnadens oönskade luftinfiltration. 

Som behörig konsult inom energideklaration, täthetsprovning och  termografering utför vi täthetsprovning på de flesta förekommande fastigheter.


Våra uppdragsgivare är privatpersoner, företag, fastighetsbolag, fastighetsägare, kommuner och verksamheter inom den offentliga sektorn.

Täthetsprovning

Vi undersöker, testar och mäter byggnaden i fråga där vi skapar ett undertryck i fastigheten för att ta reda på hur isoleringen fungerar och om det läcker in luft utifrån. Den kalla utomhusluften som möter den varma inomhusluften innebär att man kan få mögel i huset. Dessutom, har man fel energiberäkning på huset kan det innebära att man mister sitt bygglov. 


Där finns bara fördelar att anlita oss för att säkerställa inomhusklimatet håller måtten för både byggnadens men framförallt människors hälsa.

Termografering

Certifierad Temograf Level 1

Värmekamera: Flir T640 BX med upplösning 640x480 pixlar

Vi utför termografering i samband med förebyggande underhåll
inom industrin. Vi kan upptäcka eventuella problem innan de blir så allvarliga att de skapar driftstopp. Dessutom krävs  det av verksamheter att termografering utförs  av de tekniska installationerna minst en gång om året.

Vår värmekamera visar oss var där finns problemområden med saknad isolering, fukt eller köldbryggor och vi kan kan ge rekommendationer för åtgärder. 

Kontakt & Offert